Betonpad
Bestrating
Waterkering

Het Ontstaan Van S.A.M. Schagen B.V.

De onderneming van S.A.M. Schagen B.V. is oorspronkelijk door Sam Schagen in de jaren ’60 gestart onder de naam loonbedrijf S.J.Schagen. Destijds had Sam een veehouderij, waarin hij een paar koeien melkte en een berenhouderij had. Aangezien Sam een eigen cirkelmaaier bezat, werd hij op een gegeven moment gevraagd om bij andere veehouders te komen maaien. In de loop der tijd dienden zich steeds meer veehouders aan en werd Sam om meerdere diensten gevraagd. Daardoor kwam er een opraapwagen bij om het gras in te kuilen. Nadat het gras eerst nog in hoge grassilo’s werd gedaan, werden hiervoor later rijkuilen gecreëerd. Zo breidde de loonwerkzaamheden zich gestaag uit en kreeg Sam meer werk naar zich toe.

Daarom besloot Sam in de jaren ’70 om met de veehouderij te stoppen en zich vooral te richten op het loonwerk. Al snel kwamen er medewerkers om te assisteren bij het loonwerk en zijn vrouw Afra deed de boekhouding totdat de computer zijn intrede deed. Diverse kranen werden in de loop der jaren aangekocht, want ook in de grond- weg- en waterbouw kwam er al meer werk.

In de jaren ’90 stapten de drie zoons Siebe, Adelbert en Martin ook in het bedrijf en wijzigde de bedrijfsnaam in
Fa S.j. Schagen en zn. In de loop der jaren werden de activiteiten steeds meer uitgebreid, ondere andere met aannemerij, transport en het aanleggen van straatwerk, beschoeiingen en bedrijfspaden. Door het uitbreiden van de (soorten) activiteiten groeide ook het machinepark gestaag, waardoor er een grotere behoefte aan opslagruimte ontstond. Zodoende werden er opslagloodsen gebouwd en uitgebreid op het terrein van Fa S.j. Schagen en zn.

In 2008 zijn Sam en Afra uit het bedrijf gestapt en hebben hun zonen het bedrijf voortgezet onder de naam S.A.M. Schagen B.V.

Op deze website ziet u een greep van de werkzaamheden en activiteiten van S.A.M. Schagen B.V. Mocht u vragen hebben, neemt dan gerust contact met ons op.

Siebe, Adelbert en Martin Schagen

 

0229-561423

Klantenservice

Zuidermeerweg 20B
1652 CS Zuidermeer

Contactinformatie

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Hier vind u een overzicht van de verschillende contactmogelijkheden.

Beste bezoeker, we hebben reCAPTCHA v3 geïmplementeerd op onze website om er voor te zorgen dat er geen spam word verstuurd vanaf onze website. Het gebruik van reCAPTCHA v3 is onderworpen aan het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van Google.